Direktlänk till inlägg 30 mars 2011

Matupplevelse med kvalité och mångfald

Av Maria Dellham - 30 mars 2011 20:14

   Låt dig väl smaka!

Matupplevelse med kvalité och mångfald


Idag erbjuds personal vid Centrallasarettet i Västerås att äta lunch vid personalrestaurangerna Höjdpunkten och Bigarrå.


Det är relativt få av de anställda som äter i personalmatsalarna. Vissa verksamheter har "egna lösningar" när det gäller mathållning. Det finns dessutom ett missnöje vad gäller utbud och kvalitet bland dem som äter i personalrestaurangerna.


Ett av landstingets primära mål är att tillhandahålla personalmat och erbjuda attraktiva måltider serverade i en positiv miljö till ett bra pris.
Vi behöver tänka i nya banor och se personalmaten som en viktig resurs i landstingets arbete med att förbättra arbetsmiljön.

Samtidigt har landstinget intresse av att det sker på ett kostnadseffektivt sätt.Tyvärr tvingas vi konstatera att kostnaderna för att erbjuda anställda personalmat är höga. Lokalutnyttjandet är lågt.

Det är också samtidigt svårt att motivera varför en verksamhet som inte har med sjukvård att göra inte visar svarta siffror när vi har ett besparingskrav i hela landstinget. Det stärker ytterligare argumenten att öppna för bredare lösningar och andra alternativ.

Tidigare kontakter har visat att det finns intresse från andra aktörer att ta över och svara för personalmaten. En entreprenadlösning kan vara av intresse både för landstinget och för alla vi som äter i personalmatsalarna.

Det är därför dags att pröva förslaget att lägga ut personalmaten på entreprenad. Redan nu vet jag att det finns många intressenter - flera av dem med erkänt gott renommé. Om sedan de rödgröna i landstinget vågar tänka i nya banor är en annan sak.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria Dellham - 27 mars 2012 14:22

För några veckor sedan kom resultatet från den stora nationella patientenkäten för 2011 kommit. Enkäten är gjord på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting. Den visar att patienter i Västmanland är mindre nöjda med sin vårdcentral än pati...

Av Maria Dellham - 26 mars 2012 15:55

  En patient – en journal? ”Varför gör ni på detta viset?” Uttrycket från Ronja Rövardotter beskriver bäst reaktionerna på beslutet att stå fast vid ett införande av journalsystemet Cosmic även i den landstingsdrivna primärvå...

Av Maria Dellham - 18 november 2011 10:21


Patientmatens dag arrangerades på Västerås sjukhus. I entrén bjöds det på provsmakning av biffar och mannagrynskaka. Kostchefen med personal var på plats för att  berätta mer om Kostverksamheten där man nu bl.a. satsar mer på catering. Bland annat fi...

Av Maria Dellham - 17 november 2011 14:06


Moderata landstingsgruppen syns på stan i Västerås, bjudit på kaffe och delat ut vår tidning. Detta inbjöd till samtal med folk om hur vården fungerar och vad vi kan göra bättre. Att hänga på stan och prata med människor är en viktig del i det poli...

Av Maria Dellham - 15 november 2011 13:21

Jag besökte tillsammans med Sten Linder Asyl- och integrationshälsan i Västerås. Det startade som ett projekt i tre år innan det blev permanent 2006. I början arbetade 5-6 personer på mottagningen, idag har man utökat med 10 personer till. Alla ...

Ovido - Quiz & Flashcards