Alla inlägg under augusti 2010

Av Maria Dellham - 23 augusti 2010 08:17

               Utveckla vårdvalet i Västmanland!


Jag vill utveckla Vårdvalet i Västmanland, inte minst beträffande tillgänglighet. Detta innebär ett utvecklingsarbete av Vårdval Västmanland där alla delar av vården deltar, såväl landstingsägd verksamhet som privata entreprenörer.


Landstinget har nu också slutit avtal med Dalarna som ger boende i Bjurfors möjlighet att lista sig i Dalarna. Boende i de norra länsdelarna får genom avtalet dessutom möjlighet att få sin primärvårdsjour tillgodosedd på jourmottagningen i Avesta. Avtalet omfattar också möjlighet att nyttja medicinakuten vid Avesta lasarett. I nästa steg finns det områden i Sala kommun som bör få samma förutsättningar.


Vårdvalet borde också utvidgas till omkringliggande landsting och därmed skulle Västmanlänningar som arbetar på andra orter ges möjlighet att få sina vårdbehov tillgodosedda i andra landsting.


Remissfrihet råder när det gäller behandling hos sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater. Avtalen med de olika aktörerna går ut under 2012. Utifrån de erfarenheter vi har tycker jag att landstinget i positiv anda bör ta ställning till om ny upphandling ska göras eller om systemförändringar är nödvändiga.


Jag vill även utveckla och förbättra vårdkontakten med hänsyn till att vårdbehovet ser olika ut., vi har patienter som exempelvis är mulitsjuka. Hänsyn ska tas till att de socioekonomiska faktorerna ser olika ut i länet och inom kommunerna.


Landstinget har målsättningen att vara ett av de främsta landstingen i landet. Det förutsätter att vi visar de bästa resultaten. De nationella jämförelserna visar att familjeläkarverksamheten inte är i topp i landet när det gäller tillgänglighet. Landstinget arbetar med att utveckla tillgängligheten både med positiva ekonomiska styrmedel och sanktioner. Vi måste överlag bli bättre på att följa upp resultaten av vad familjeläkarna utför så att vi som Västmanlänningar känner att vi får den bästa vården i landet.


Om vi moderater får förtroendet att leda landstinget ännu en mandatperiod har vi för avsikt att utreda möjligheterna att samla de offentligt drivna familjeläkarmottagningarna i ett landstingsägt aktiebolag.


Vi ska utveckla samarbetet med privata specialistläkare där landstinget har fler avtal med specialistläkare om olika kompletterande insatser. Det gäller bland annat inom specialistområden såsom ortopedi, gynekologi och öron-näsa-hals. Det nuvarande remissystemet inom landstinget ska utvärderas.






Av Maria Dellham - 22 augusti 2010 23:28

 


Landstingsalliansen - fyra partierna bestående av moderaterna, folkpartiet, centern och kristdemokraterna presenterade valmanifestet 2010-2014 på torget i Sala.

Carola Gunnarsson kommunstyrelsens ordförande ställde frågor och första frågan gick till landstingsstyrelsens ordförande Tomas Högström (M).

Efterår bjöd centern i Sala på jättegott kaffe med dopp.

Av Maria Dellham - 20 augusti 2010 23:20

  Gamla hudkliniken - så här såg det ut i torsdags - idag var det inga väggar kvar alls...

Av Maria Dellham - 20 augusti 2010 23:01

 

Idag har vi kampanjat på Önsta Gryta.... Vi fylllde bilarna med material och sedan gick det med en rasande fart och kul var det. Känns att valtemperaturen stiger för var dag som går...  

Av Maria Dellham - 20 augusti 2010 09:12

Vi mötte upp Surahammarsmoderaterna för en kväll med dörrknack.

Vi var - alltifrån riksdagsledamöter, ordförande i landstingsstyrelsen... Jessica Polfjärd, Tomas Högström, Sten-Ira Olofsson, Åsa Coenraads, Staffan Anger, Sofie Olofsson mfl.

Vi hade bra samtal med ett flertal där de tog upp ett antal frågor som rör sig i kommunen. Några ville inte prata politik i det vackra vädret . Vi värvade några medlemmar och det är ju ett kvitto på ett bra arbete.

Vi avslutde hemma hos familjen Olofsson med kaffe och smörgås på verandan.

Tack för en kul och givande kväll!

  

Av Maria Dellham - 16 augusti 2010 23:54

 


Nu är vi på ett sätt i slutfasen av en planeringsperiod som sträcker sig rätt långt tillbaka från i slutet av förra året. På onsdag kommer ett antal bussar rulla med våra budskap - under hela valrörelsen. Under veckan kommer också alla affischställ vara klara för exponering i stan ända gram till 19 september. Vi har radioreklamen som ginglar  på Radio Rix sedan ett par veckor.

Nu går vi in i nästa fas som är en början på en intensiv period som innebär möten med våra väljare i olika sammanhang och många givande samtal. Moderaterna i Västerås har med framgång knackat dörr under våren och fortsätter nu fram till valdagen. Vi ser fram emot att vi får lika stort gensvar och givande samtal som under vårens dörrknackande.   



Av Maria Dellham - 15 augusti 2010 21:29

 

Vår förbundsordförande Jessica Polfjärd hälsade alla välkomna!

Vilken kväll med en inledning av justisieminster Betrice Ask med moderater från hela länet. God mat och dryck som varvades med kandidatpresentation från landsting- kommun och riksdag.

Det blev en trevlig träff där vi var "gamla" som nya medlemmar - det är med en viss känsla alla vår tidigare aktiva medlemmar deltager. Det var bl a Lars kommunalråd Luttropp som var vår man i kommunen och Kerstin Dellham oppositionsråd i landstinget, Det var även fler med som med haft olika  uppdrag i både kommunala och landstings sammanhang. Det blev flera tillfällen till skratt när de nya och gamla möttes...


Av Maria Dellham - 14 augusti 2010 15:50

  Nu bär det av till valupptakten!

Jag har gjort i ordning min bil - har satt min bild och "kryssa Dellham till landstinget" i valet 2010.  Har fått stor uppmärksamhet under semestern  många samtal har jag haft som inte skulle startats annars.

Har dagen till är tvättat den och polerat lite extra. Det var en och annan insekt som satt sig på skärmen.

Ser fram emot att vi ska träffas alla ikväll  det blir en bra uppstart på valrörelsen.

Ha det bra och njut av sommarvärmen....

Tuta gärna när ni ser min bil.....

Ovido - Quiz & Flashcards